Turku Open 9.-10.6. Urheilupuistossa

  • Posted on: 7 June 2018
  • By: Joska Björklund

Turku Beach Volley ry järjestää Lentopalloliiton avoimen kiertueen beach volley -turnaukset naisille la 9.6. ja miehille su 10.6. Turun Urheilupuistossa. 

Urheilupuistossa pelaa kotimaan kärkitason biitsipareja, kuten naisten sarjassa vuonna 2014 SM-kultaa ja tänä vuonna jo Tampereen avoimen voittaneet tamperelaiset Minna Sikiö ja Maria Tuominen. Sikiö ja Tuominen ovat naisten avoimen kiertueen rankinglistan ykkösiä ennen Turun turnausta. Turku Beach Volleyta edustaa naisissa parit Anniina Tuohimaa ja Oona Sormunen sekä Milla Laitinen ja Henna Sundström. Sormunen oli TBV:n kauden 2017 paras naispelaaja ja Milla Laitinen on tällä hetkellä Turku Beach Volleyn sisäinen rankingykkönen.

Miesten sarjassa puolestaan rankingykkösinä ovat Esa ja Joonas Koponen. Turku Beach Volleyn valmennusvastaava Marko Ruohonen ja Juha Pekkala haastavat muun Suomen joukkueet kotikentällään ja TBV:tä edustaa turnauksessa myös Peetu Viitala parinaan aiemmin lentopallon SM-liigassa Raision Loimua edustanu Akseli Kouki.

Marko Ruohonen, Turku Beach Volley:

- Turun turnaus on perinteisesti ollut kovatasoinen ja tänäkin vuonna etenkin naisten turnauksessa lauantaina nähdään lajin kotimaisia huippunimiä. Miesten peleistä sunnuntaina on odotettavissa kovia ja tasaisia taisteluita.

Oona Sormunen, Turku Beach Volley:

- Edeltävänä viikonloppuna Tampereen avoimissa taso oli kova enkä odota yhtään vähempää Turun avoimilta. Vuoden 2018 avoimia kiertää monta äärettömän taitavaa ja sitkeää paria. Tiedän, että heitä seuraamalla ja oppimalla, jokainen biitsinpelaaja pystyy nostamaan omaa tasoaan tänäkin vuonna. Tervetuloa katsomaan kesän ykköslajia Urheilupuistoon! 

Turnaus alkaa lauantaina klo 9.30 ja sunnuntaina klo 10.00 lohkopeleillä. Lauantaina pelataan naisten välierät noin klo 18.30 ja sunnuntaina miesten välierät noin klo 14.30, pronssipelit ja finaalit sitten heti välierien perään. Kentillä on kahvio, jossa käy käteinen. 

Turku Beach Volley kiittää Urheilupuiston työntekijöitä ja Turun kaupungin liikuntapalvelukeskusta avoimen turnauksen valmisteluista. Urheilupuistossa on ollut kesästä 2016 alkaen neljän laadukkaan kentän yhtenäinen biitsialue, jolla seura voi järjestää viikkokisoja paikallisille kilpapelaajille, harjoituksia sekä kansallisen tason biitsiturnauksia.

 

KISAPÄÄLLIKKÖ LA Marko Ruohonen 040 1437003   SU Johanna Björklund 044 0221477

Turku Beach Volley myös facebookissa, siellä tapahtuma Turku Open. Sieltä löytyy esimerkiksi karttakuva, jossa biitsikentät ym.palvelut.

Urheilupuiston osoite on Neitsytpolku 4.

Joukkueet ja tulokset, miehet: https://beachvolley.torneopal.fi/taso/sarja.php?sarja=MA3
Joukkueet ja tulokset, naiset: https://beachvolley.torneopal.fi/taso/sarja.php?sarja=NA3

http://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/beach-volley.html